WWW.WWWebArt.Com  

مركز بين المللي پرديس

 

نشريه اينترنتي پرديس

 
English تماس

شرايط اشتراك

مقالات نشر درون خطي نگارخانه ها

هنرمندان خارجي

هنرمندان ايراني

 ياداشتها

مركز بين المللي پرديس

 

WWW.Nadalian.Com
 

اخبار چند ماه گذشته

چهار شنبه سوري
 

Online هفتسين

گزارش : چيدمان درون خطي هفت سين  بيشتر


INA اينا

انجمن اينترنتي
 هنرمندان
هنر جديد ايران

 

 

 

 

 

 

گروه +30   

‌دكتر احمد نادعليان

يكي از تشكلهائي كه در سال 1379  (2000) در ايران شكل گرفت گروه +30 ميباشد. هنرمندان گروه +30 كه  غالبا جوان هستند با برپائي يك نمايشگاه جمعي در فرهنگسراي نياوران تهران و صدور بيانيه اي جمعي اعلام موجوديت كردند.

در بيانيه جمعي آنان آمده بود: 

" شايد سخني گزاف نباشد اگر بگوييم فضاي فرهنگي سالهاي اخير كشورمان به شدت دگرگون شده است. تغييراتي كه مطمئنا ريشه هاي آن در تحولات دوران است و شاخصه بارز آن تنوع در ديدگاه ها و خلاقيت ها است. بويژه جامعه فرهنگي ما كه اين همه را در نهان با اشتياق بيشتر جوانتر ها آذين نموده و در اين ميان نقاشان و آثار تجسمي نه تنها جدا نميشود بلكه خود از اركان اصلي و نماينده بارز تحولات هستند.

بر پائي نمايشگاههاي تجسمي با شيوه هاي نو شكل گيري انحمن هنرمندان نقاش با تمام دشواريهاي ان طرح مباحث بنيادين تحسمي چاپ متعدد مقالات و كتب تجسمي نشانه هاي اين گسترش است از طرفي تغيير در الگوهاي ترسيمي, ابداع و خلق پويا در آثار و دگرگوني ساختارهاي متعارف نقاشي پيامد عينيت يافتن انديشه هاي نواست.

اين همه ضرورت امكانات بيشتر كمي و كيفي در ارايه وسيع متنوع و تغيير در نقد و قضاوت را مي طلبد به بيان ديگر بايد امكانات عملي و نظري با ظرفيت هاي بالقوه موجود در نزد نقاشان انطباق يابد.

واقعيت آن است كه تاكنون محدوديتها در اين زمينه به خصوص در تلاشهاي رسمي و دولتي جوابگو نبوده است و گزينش هاي خاص و يكسويه و نمايش هاي قليل و محدود آثار هنري نمايشگاه هاي رسمي گواه اين مدعا است."

به دليل اين محدوديتها گره+30 با برپائي آن نمايشكاه "پيشنهاد روشي مستقل و راهكاري جديد در برپائي نمايشگاه هاي گروهي و دوره اي " را ارائه دادند.  نمايشگاه آنان نتيجه تلاش چند ماهه تشكلي از نقاشان فعال كشور بود و آزموني بود براي آغاز فعاليتهاي مشترك دستيابي به امكانات برابر در عرضه ديدگاهها, برخوردي نقادانه. 

بر پا كنندگان اين نايشگاه ادعاي كاري سترگ را نداشتند ولي اميدوارند با اين روش بتوانند مبتر شل گيري الگوهاي جديددر برپايي نمايشگاههاي مستقل وآزاد باشند و كانون هايي ديگر كه رقابتي برابر را مهيا سازند تا شايد از دل آن استعدادهايي شكوفا كردند شرايطي كه براي هر كدام از آنها صرفا فرصت ارتباط ونقد بيشتر را فراهم ميسازد.

عضاي گروه +30 عبارتند از :

مهناز  پسيخاني  فريدون،  اميدي   عليرضا جدي    هادي جمالي   خسرو خسروي   جمشيد حقيقت شناس   احمد خليلي فرد  مهشيد رحيم تبريزي  شهناز زهتاب  رسول سلطاني  رزيتا شرف جهان  فريده شاهسواراني  منيژه صحي  ماتيسا كازروني بهنام كامراني  سيمين كرامتي   احمد مرشد لو   مهرداد محب علي  حسن موريزي  حافظ مير آفتابي  احمد نادعليان  كريستا ناسي  علي ندائي  كريم نصر و   احمد وكيلي

آثار هنري اين جمع شامل طراحي , نقاشي, تكه چسباني, حجم و اخيرا بسياري از آنان چيدمان و  كار چند رسانه اي انجام ميدهند.

در اين گروه حد اقل سه نوع گرايش به چشم ميخورد.  عمده هنرمندان در اين جمع نمادگرا هستند.   دسته دوم  از هنرمندان اين جمع بيان گرا (اكسپرسيونيست) و دسته سوم انتزاعي كار ميكنند.  در متي كه آنها با هم آشنا شده اند كار هاي مشترك بسياري داشته اند و بر هم تاثير داشته اند.

در طول برگزاري نمايشگاه گروه +30  در فرهنگسراي نياوران يك كار گروهي داشتند كه در خور توجه بود.  در كف طبقه پائين نمايشگاه به تعداد هريك از اعضاي گروه يك مقواي مربع شكل رنگي وجود داشت. در طول نمايشگاه هريك از اعضا يكي از مربع ها را انتخاب و بر روي آن نقاشي كردند. و بازديدكنندگان در طول مدت زمان نمايشگاه ناظر ير فرايند اجراي اثر بودند. تشكيل گروه +30 و انجام طرحهاي گروهي گامي بود در جهت تفاهم فرهنگي, دوستي و گفتگو.

در اولين نمايشگاه جمعي در موزه هنرهاي معاصر تهران آنها مجموعه صندلي ها را ارائه دادند و در نمايشگاه موزه هنرهاي معاصر اصفهان چيدمان گروهي داشتند و در تابستان 1381  به همراه هنرمندان ميهمان ارمني در قله توچان در طبيعت باز كارهاي چيدمان و اجرا داشتند.

آنچه اين جمع را گرد هم آورده است الزاما وحدت و شبا هت شيوه هنري آنان نيست.  بلكه قبول و حمايت اين مسئله است كه ما در عصري زندگي ميكنيم كه عصر سليقه ها و تنوع نگاه است.  به جاي نفي ديگران و اثبات خود يقيننا بهتر است به سخن ديگران نيز گوش كنيم و از تجربه هاي آنان نيز استفاده كنيم.

احمد نادعليان