WWW.WWWebArt.Com  

مركز بين المللي پرديس

 

نشريه اينترنتي پرديس

 
English ياداشتها

صخره نگاری ها

زندگی در پلور

طبیعت چلور

ميهمانان ايراني

ميهمانان خارجي

جشنواره ها

خبرها

مركز بين المللي پرديس

 

انرژی هسته ای

 

تصاویر با ابعاد بزرگ را دان لود کنید

 

سنگهای زخمی : ماجرای حجاریهای خیابان ولی عصر تهران

 

مصاحبه احتصاصی  جان کی. گرانده نویسنده  و منقد هنری با احمد نادعلیان

نادعلیان هنرمند ایرانی است که کارهای طول زندگیش در رابطه با تکریم موجودات زنده و محیط طبیعی است. برای دسترسی به این امر در کنار زندگی در طبیعت او مجسمه هایش را در محیط صلح آمیزی در طبیعت اطراف قرار میدهد.  بیشتر

 

معرفی احمد نادعلیان در موزه سبز

متن از آقای سام باور

بواسطه حجاری اشکال ساده ماهی یا دیگر اشکال بر روی سنگهای کوچک، هنرمند احمد نادعلیان آرزو دارد که روح نادیده گرفته شده جویبارها و رودخانه های سرزمینش ایران و جهان را یادآور شود و اینکه نسل های آینده را با این گنجها سهیم کند. بیشتر

 

مجله یو تی ان ای ماه می و جون 2006  امریکا


احمد نادعلیان
[ایران
]
 

احمد نادعلیان انسانی که به سنگها و آب عشق میورزد،  همانند یک ماهی مرزهای بین المللی را میشکند . ادامه

 

 

یاداشتی بر کار نادعلیان در کتاب هنر فردا نوشته ادوارد لوسی اسمیت

 

 

 حضور زنان در هنر معاصر ايران

احمد نادعليان

با نگاهي به تاريخ هنر ميتوان ديد كه در بسياري از ادوار تاريخي زنان موضوع  آثار هنري بوده اند . گاهي اوقات همانند يك الهه پرستش شده اند و گاهي نيز همانند يك كالاي زيبا در آثار هنري بودند.. اين نگاهي بوده است كه عمدتا مردان به زنان داشته اند.


نگارخانه برگ ، زمستان 1381

شواهد بسياري نشان ميدهد كه از آغاز سده بيستم تدريجا زنان بسياري اين امكان برايشان فراهم شد كه بتوانند در كنار مردان ببينند و تصور كنند و جهان را, باورهايشانرا از ديدگاه شخصي خودشان براي ما روايت كنند. پيش از اين هنر آن هم از نوع تجسمي, كار و مشغله اي مردانه تلقي ميشد.

بحث ما در اين يادداشت كوتاه, يك بررسي تاريخي نيست بلكه مقدمه اي است بر حضور زنان در هنر معاصر ايران.

افكار عمومي در جوامع غير ايراني و آن هائي كه اطلاعات كمي از ايران دارند بر اين است كه زن در جوامع اسلامي نميتواند تحصيل كند چه رسد به اينكه هنرمند باشد. اين تصورات ازجهتي ناشي از اشتباهات  تاريخي سياستمداران ايراني و تعميم دادن بعضي از مسائل از طرف غربيهاست يا شرايطي است كه براي زنان وجود دارد و از طرفي ريشه در مسائل سياسي دارد كه بسياري از جوامع غربي و رسانه ها در شكل گسترده اي مسائل منفي موجود در جامعه ايراني را تبليغ كرده اند.


شبنم افرند و مرجان بنكدار در حال ترتيب دادن چيدمان

اما واقعيت چيست؟ واقعيت امر اين است كه امروزه در دانشكده هاي هنري اغلب هنر جويان ايراني را دختران تشكيل ميدهند و در كنار آن تقريبا نيمي از شركت كننده هاي نمايشگاه هاي هنري زن هستند و جالب اينكه اغلب گالري دارهاي تهران نيز زن هستند  آنها با انتخاب و برگزاري آثار نقش جهت دهنده اي به هنر معاصر ايران دارند.  اين گالر ي ها شامل سيحون، گلستان،  برگ، الهه ، آريا، طراحان آزاد، خانه هنرمندان و ..... 

اما بايد اين واقعيت را پذيرفت كه سهم آنان در مديريت هاي دولتي كه در راس آن انتصاب دولتي وجود دارد كم است. اگر چه در بعضي از دانشكده هاي هنري ايران زنان به عنوان عضو هيئت علمي حضور دارند اما آن ها كمتر مدير گروه يا رئيس دانشگاه هستند و يا اينكه در برگزاري نمايشگاه ها آنها كمتر به عنوان دبير نمايشگاه و يا هيئت انتخاب حضور دارند.

اگر جائي نيز انتصابي صورت گرفته است اين باور در انتصاب كننده ها نبوده است كه آنها ميتوانند, بلكه بيشتر آنها براي رفع تكليف و يا اينكه احساس كرده اند كه اگر چنين انتصابي صورت بگيرد,  بازتاب بين المللي بهتري خواهد داشت.

اين عملكرد ناشي از اين است كه هنوز اين باور سنتي وجود دارد كه زن وظايف خانه را به عهده دارد و وظايف مادر بودن او را از كارهاي سنگين باز ميدارد و يا اينكه قضاوت او احساسي است و او نميتواند مسئولانه در مسئوليت هاي اداري عمل كند. به هر حال اينگونه است.


 
مژگان مظفري در  حال اجراي پرفورمنس

و اما دلايل حضور زنان در عرصه هنري ايران چيست؟

1- بخشي از اين حضور ميراثي بود كه از دوره پهلوي به ارث رسيد. در رژيم پهلوي روند پذيرش فرهنگ غربي به گونه اي بود كه به زنان نيز در محافل هنري توجه ميشد. آنان ميتوانستند دانشجو و استاد شوند. اما بسياري از اقشار جامعه به صورت سنتي دختران خود را از رفتن به دانشگاه محروم ميكردند. بسياري از طبقات ايراني كه دانشگاه ها را از لحاظ فرهنگي پيش از آن فضائي ناامني تلقي ميكردند. پس از انقلاب اين اعتماد در آنان بوجود آمد و حضور متنوع تري از دختران از طبقات اجتماعي مختلف ديده شد.

2- شكل ديگر حضور زنان بيشتر جنبه نمايشي داشته است.  بسياري از مسئولين دولتي سعي ميكنند با انتصاب زنان در پست هاي دولتي تصوير خوبي از وضعيت زنان ارائه دهند.  در بسياري از نمايشگاه هايي كه از طرف سازمانهاي فرهنگي ترتيب داده ميشود  نيز  سعي ميشود آنها حضور داشته باشند. اگر چه اين رويه و پيگيري آن سياسي بوده اما در كل به نفع جامعه زنان ايران بوده است. 

3-  حضور زنان در فضاي هنري معاصر ايران تنها به  دلايل بالا نيست.  جامعه ايران امروز, جامعه ي جواني است.  بيش از نيمي ازجمعيت آن را جوان زير 25 سال تشكيل ميدهد . اين ميليون ها جوان, مشغله هاي جوانان غربي را ندارند . آنچه كه بيشتر از دهه دوم پس از انقلاب جايگزين آن شد اين بود كه بسياري از جوانان براي سرگرمي در كلاس هاي هنري ثبت نام كردند و اين كلاس ها اغلب پاتوقي براي جوانان بوده و هست. اگر چه بسياري از جوانها ي پسر مجبور بودند به خدمت وظيفه ي عمومي بروند و يا كار پيدا كنند, اما اين اجبار براي دختران نيست. به همين جهت تاقبل از ازدواج دختران اين فراغت را دارند كه به طور جدي به هنر بپردازند, كار كنند و نمايشگاه ها را ببينند,  اگر چه ممكن است  همه  هنرمند نشوند,  اما آنها مادراني خواهند بود كه هنرمندان نسل بعدي را تربيت ميكنند  و از ميان همين دختران افراد جدي وارد عرصه هنر ميشوند.